Британският принц Чарлз и синтът му Уилям са в замъка Балморал,

...
Британският принц Чарлз и синтът му Уилям са в замъка Балморал,
Коментари Харесай

Наследниците на короната се събраха в шотландската резиденция на Елизабет II

Британският принц Чарлз и синтът му Уилям са в замъка Балморал, резиденцията на кралица Елизабет II в Шотландия, откакто по-рано бе обявено, че лекарите са обезпокоени за здравословното положение на английския монарх, оповестиха международните организации.

Лекарите на 96-годишната кралица са доста обезпокоени за здравословното ѝ положение и предложиха тя да остане под здравно наблюдаване в замъка Балморал, се споделяше в изказване на Бъкингамския замък.

Малко по-късно бе обявено, че принц Чарлз и принц Уилям отиват към Балморал. После бе обявено, че в Балморал е дошъл и принц Андрю, вторият наследник на кралицата. След него там пристигнаха и другите две деца на кралицата - принцеса Анна и принц Едуард. Към Балморал са се отправили и принц Хари и брачната половинка му Меган.

Малко по-късно Бъкингамският замък разясни, че кралицата се усеща добре, че лекарите са й предложили да си почива и че Чарлз към този момент е при нея.

" Цялата страна е притеснена от новините за здравето на кралицата ", съобщи новата английска премиерка Лиз Тръс. " Мислите ми - и тези на всички поданици на Англия - са с Нейно величество кралицата и  фамилията ѝ ", добави Тръс

Тръс бе назначена за министър председател от кралицата във вторник, но Елизабет II реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където нормално се прави прехвърлянето на властта, напомня Агенция Франс Прес. На оповестените фотоси от церемонията по назначението на Тръс се виждаше по какъв начин усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

Стана ясно също, че церемонията по смяна на караула в Бъкингамския дворец на 8 септември е анулирана на фона на известията за влошеното здравословно състояние на английската кралица.

Снимка: БТА
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР